Monday, July 31, 2017

Selepas 5 Tahun

Bismillah.

Nak menulis sikit sementara tunggu Maghrib. Tadi baru lepas pergi UIA melepas rindu. Haha takdelah. Sebenarnya pergi sebab ada nak jumpa lecturer dan tujuan paling utama ialah jeng jeng jeng.... Nak buat spek! :p

Sekian lama tak buat spek. Sebab apa? Sebab memang tunggu nak buat kat UIA tu. Kedai lain tak ada ke? Bukan tak ada, tapi setakat yang selama ni survey-survey kat kedai spek kat shopping mall, semuanya tak ada saiz yang dikehendaki iaitu saiz 46. Saiz ni lah yang cun, sebab kalau pakai, tudung tak kembang. Kali terakhir buat spek ialah tahun 2012. Lama kan?

Jadi, bila dah 5 tahun tak tukar spek ni, memang lah spek kelabu sebab kanta dah calar-calar sikit. Sejak setahun dua ni memang kat rumah tak pakai spek langsung walaupun tak nampak mana sangat. Kiri 275, kanan 325. Ada silau 50. Memang tadi dah buat cek mata sekali, sebab orang lain sibuk duk pesan "jangan selalu sangat bukak spek, nanti rabun makin naik." Memandangkan kebanyakan masa duduk kat rumah je, maknanya dalam 24jam tu, peratus waktu tak pakai spek lagi banyak daripada pakai spek.

Yang menariknya, lepas je cek tadi, pakcik kedai tu cakap, power tak naik pun. Hehe. Jadi salahlah cakap-cakap orang tu. ;) Mungkin ada benarnya tapi bukan untuk saya. Apa lagi yang menarik? Saya buat spek baru yang sama bentuk dan saiz dengan yang lama. Haha. Kalau pakai spek baru nanti, memang 99.9% orang takkan perasan saya dah tukar spek. Yang berbeza cuma brand & warna. Warna sebelum ni coklat pekat. Yang baru ni pure black.

Harapnya lepas-lepas ni pun booth spek tu akan sentiasa ada kat UIA tu. Sebab plannya nak buat spek kedua lepas ni. Yang bentuk lain sikit. :)) Harga reasonable, pilihan cantik-cantik, servis bagus, Alhamdulillah. Masa 2012 tu pun memang beli dari booth ni jugak. Moga Allah terus murahkan rezeki booth spek tu Amin ya Rabb.

Ni lah spek nya. Dari 2012-2017. Gambar ni tahun 2013. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...